İSTANBUL TUR BLOGU

İSTANBUL TUR BLOGU
İSTANBUL TUR BLOGU

İstanbul’da Gezilecek Yerler

“Ömür biter, İstanbul bitmez” sözünü sonuna kadar doğrulayan şehir; gezilecek yerleri, keşfedilecek sokakları ve tarih kokan yapıları ile ziyaretçileri büyülemeyi başarıyor. Doğal güzellikleri ve canlı tarihi sayesinde dünyanın en önde gelen şehirleri arasında yer alan İstanbul’da UNESCO tarafından korunma altına alınan pek çok yapı ve alan bulunuyor. Her geçen gün artan nüfusu ile karmaşık bir hal alan kentte; yapılan planlamalar, biraz olsun gündelik hayatın akışını kolaylaştırmaya yardımcı oluyor. Genel olarak gezilecek yerlerin pek çoğu Tarihi Yarımada denilen bölgede bulunuyor.

Geçmişte hem iki büyük imparatorluğa hem de iki dine ev sahipliği yapan İstanbul’un her köşesinde bir iz bulabilirsiniz. İslam ve Ortodoks Hıristiyanlığın en önemli mabetlerini şehrin sokaklarında bulabilirsiniz. Şehrin en çok ziyaret edilen tarihi yerlerine yürüme mesafesi ile ulaşabilirsiniz. Tarihi Yarımada olarak isimlendirilen bölgede Bizans İstanbul’una ait pek çok iz ve detay yer alıyor.

 

Ayasofya Müzesi

ayasofya

Dünya mimarlık tarihin en başarılı örneklerinden biri olan Ayasofya Müzesi, İstanbul gezi listesinin en başında yer alıyor. Tarihi Konstantin’e kadar uzanan müze, 916 yıl kilise olarak kullanıldıktan sonra 1453 yılında Fatih Sultan Mehmed’in emri ile camiye çevriliyor ve 482 yıl cami olarak hizmet veriyor. Daha sonrasında ise Atatürk’ün isteği ve Bakanlar Kurulu’nun kararı ile müzeye çevriliyor.

Daha fazla bilgi için: İstanbul’un Tarihi Değerleri: Ayasofya Camii

Galata Kulesi

Galata Kulesi

İstanbul’un en romantik yapılarından biri olan Galata Kulesi, her yıl hem yerli hem de yabancı turistler tarafından sık sık ziyaret ediliyor. Şehrin siluetini oluşturan yapı hakkında birbirinden farklı pek çok hikaye bulunuyor. Görkemli yapının inşası hakkında çok fazla bilgi sahibi olunmasa da İmparator Jüstinianus zamanında yapıldığı düşünülüyor. 69,90 metre yüksekliğinde ve yaklaşık 10.000 ton ağırlığında olan kule zamanında; hapishane, sığınak, yangın ihbarı ve rasathane olarak kullanılmıştır.

Daha fazla bilgi için: İstanbul’un Simgesi Galata Kulesi’nin Hikayesi

İstanbul Arkeoloji Müzeleri

İstanbul Arkeoloji Müzeleri

İstanbul’u ziyaret eden her turistin mutlaka görmesi gereken İstanbul Arkeoloji Müzeleri, 1869 yılında Müze-i Hümayun ismi ile kurulmuştur. Dünyanın en büyük müzelerinden biri olan yapının içerisinde farklı dönemlere ait binlerce eser bulunuyor. Müzenin en ünlü eserlerinden biri olan İskender Lahdi, en çok ilgi çeken bölümlerden oluyor. 1963 yılında tadilata alınan müze, 1974 yılında yeniden ziyarete açılmıştır.

Daha fazla bilgi için: İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nin Geçmişten Gelen Hikayesi

Sultanahmet Camii

Sultanahmet Camii

Şüphesiz ki tüm görkemi ile İstanbul’un en önemli yapılarından biri olan Sultanahmet Camii, 1609-1616 yılları arasında Sultan I. Ahmet tarafından yaptırılıyor. Caminin minberi, mihrabı ve hünkar mahfeli, özel bir işçilik ile sanat eseri niteliğinde inşa ediliyor. İstanbul’un en çok ziyaret edilen yapılarından olan camii, Fatih semtinde yer alıyor.

Daha fazla bilgi için: İstanbul'un Gözbebeği Sultanahmet Camii'nin Tarihi

Topkapı Sarayı

Topkapı Sarayı

İstanbul denilince akla ilk gelen yerlerden biri de Topkapı Sarayı oluyor. Sarayda bulunan yapıların çoğu 17. yy’da tamamlanıyor. Manzaraya baktığınızda Haliç’ten geçen gemileri ve sayısız kayığı da görebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için: Topkapı Sarayı'nın Tarihi Hikayesi

Dolmabahçe Sarayı

Dolmabahçe Sarayı

Sultan Abdülmecit tarafından 1843-56 yılları arasında yaptırılan Dolmabahçe Sarayı, Batı etkisinde kalınarak Barok stilde yapılıyor. Zarif bir mimariye sahip olan saray, 1856’dan 1924’e kadar 6 padişaha ev sahipliği yapıyor. Mutafa Kemal Atatürk de 1927 ile 1938 yılları arasında sarayı kullanmış ve burada vefat etmiştir.

Daha fazla bilgi için: Tüm Türkiye'nin Kalbinde Ayrı Bir Yeri Olan Dolmabahçe Sarayı'nın Hikayesi

İstanbul Adalar Gezisi

İstanbul Adalar Gezisi

Özellikle yaz aylarında havaların sıcak olduğu dönemlerde İstanbul Adalar gezisi yaparak, şehrin tüm güzelliklerini yakından görebilirsiniz. Listenizin başına Büyükada, Burgazada, Heybeliada ve Kınalıada’yı eklemelisiniz. Adaların tümü turizm ve yerleşime açık alanlardır. Adalarda resmi araçların dışında motorlu taşıt kullanılmadığını aklınızda bulundurmalısınız.

Daha fazla bilgi için: Bahar Kaçamağının En Huzurlu Adresi: Adalar

Taksim Gezilecek Yerler

Taksim Gezilecek Yerler

İstanbul’un göz bebeği olan Taksim’de konaklayacaksanız; İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı, Galatasaray Lisesi, Çiçek Pasajı, Çukurcuma ve Galata gibi özel yerleri mutlaka görmelisiniz. Yürümeyi seviyorsanız yürüme mesafesinde olan yerleri vasıta kullanmadan gezebilirsiniz. 

Daha fazla bilgi için: Taksim Ve Çevresinde Yapılabilecekler

Tarihin ve modernizmin tam ortasında, Taksim'de yer alan Elite World İstanbul Taksim; ferah ve geniş alan ile misafirlerine unutulmaz bir konaklama sunuyor. Detaylı bilgi ve rezervasyon için; Elite World İstanbul Taksim

 

Nişantaşı Gezilecek Yerler

Son moda mağazaları, cafeleri ve lüks mekanları ile İstanbul’un en ışıltılı semtlerinden biri olan Nişantaşı, daha çok yaşam standartları yüksek olan kişilere hitap ediyor. Teşvikiye Camii, Abdi İpekçi Caddesi ve Atiye Sokak gibi yerler de Nişantaşı sınırları içerisinde yer alıyor.

 

Kadıköy Gezilecek Yerler



 

İstanbul’da Mutlaka Yapılması Gereken 15 Şey!

  • Eminönü’nde balık ekmek yemek.
  • Ortaköy’de kumpir yemek ve boğaz turu yapmak.
  • Haliç’te balık tutmak.
  • Galata Köprüsü’nde midye yemek.
  • Pierre Loti tepesine çıkarak manzara eşliğinde çay içmek.
  • Taksim’i ve İstiklal Caddesi’ni gezmek.
  • Pera Müzesi’ne giderek Kaplumbağa Terbiyecisi eserini ziyaret etmek.
  • Galata Kulesi’ne çıkarak manzaraya karşı fotoğraf çekmek.
  • Mandabatmaz’da yorgunluk kahvesi yudumlamak.
  • Sultanahmet Camisi’ni gezmek.
  • Kapalıçarşı’da lokum ve şekerleme yemek.
  • Rumeli Hisarı'nı keşfetmek.
  • Gülhane Parkı’nda lale kokusunu içine çekmek.
  • Yerebatan Sarnıcı’nı gezerek büyülenmek.
  • Kız Kulesi’ni uzaktan da olsa bir kere görmek!